Kommunen afholdt den 11. december 2024 et online borgermøde om geotermi i Virum. Den igangværende udbygning af fjernvarmenettet forudsætter en fordobling af Vestforbrændings varmeproduktion. Aktuelt er der kapacitet til at dække behovet i 1. etape af udbygning, men for at dække varmebehovet i 2. etape, som grundejerforeningens område er en del af, skal der findes nye varmekilder.
Udrulningen af 2. etape starter i 2026 og forventes afsluttet i 2030. Vestforbrænding har undersøgt forskellige muligheder for at skaffe de fornødne varmekilder, og er nået frem til, at etablering af et geotermisk anlæg i Virum/Sorgenfri vil være mest attraktivt. Geotermi vil kunne dække halvdelen af varmebehovet i området.
Anlægget skal fungere ved, at det bores to brønde i 2,5 km dybde. Fra denne dybde kan der hentes 70 grader varmt vand op fra undergrunden. Ved hjælp af en varmepumpe skal temperaturen yderligere hæves til de 90 grader, som anvendes i fjernvarmesystemet. Det afkølede grundvand pumpes derefter tilbage gennem den anden brønd. Anlægget skal i særligt kolde periode kunne suppleres af en ”elkedel”, som varmer fjernvarmevandet med el.
Kommunen har anvist erhvervsområdet omkring Virumgårdsvej som egnet til det geotermiske anlæg. Etableringen forudsætter dog, at der kan findes grundejere, som er villige til at afstå det nødvendige areal. Forhandlinger herom er i gang.
Der har allerede været afholdt fysiske borgermøder for beboerne i området, hvor der har været fokus på støj og ulemper i forbindelse med borearbejdet og byggeriet. Arbejdet med boring vil stå på i 4-6 måneder, og det er nødvendigt at arbejde i døgndrift.
Erfaringerne med geotermi er meget begrænsede – men optimismen er høj.
Præsentationen fra borgermødet kan ses her: Link
Borgermødet kan i sin helhed ses her: Link