Fjernvarme i Furesøkvarteret

Lyngby-Taarbæk kommune vedtog d. 6. oktober 2022 en varmeplan, som bl.a. omfatter fjernvarme i Furesøkvarteret. Varmeplanen har 2 etaper. Den første strækker sig fra 2023 til 2027. Den anden fra 2026 til 2030. Furesøkvarteret er først med i anden etape. Det er Vestforbrændingen, der både skal stå for udrulningen af fjernvarmenettet og siden for forsyningen med fjernvarme.

Den detaljerede tidsplan for udrulningen og dermed grundejernes tilslutningsmulighed bliver lige nu planlagt af Vestforbrændingen for de områder, der indgår i første etape. Den tilsvarende tidsplan for anden etape, og dermed for Furesøkvarteret, kommer i 2025/26. 

Grundejerforeningen har kontaktet Vestforbrændingen for at høre, om det er helt sikkert, at der kommer fjernvarme i Furesøkvarteret, og om udrulningen vil være påvirket af, at flere grundejere i kvarteret måske vælger at installere en varmepumpe inden fjernvarmen når frem.

Vestforbrændingen bekræfter, at der kommer fjernvarme til kvarteret i anden etape, og siger, at det ikke umiddelbart vil have nogen indflydelse på udrulningen om der i mellemtiden er kommet flere individuelle varmepumper i kvarteret. For de husejere, der har et gammelt gasfyr, som ”giver op” mens de venter på fjernvarmen, vil Vestforbrændingen etablere en ordning, så man kan låne/leje et nyere gasfyr i ventetiden.

Vestforbrændingens planer, priser osv. kan ses på: www.vestfor.dk/fjernvarme/

Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.